Biliyor Musunuz

Yaşamımızın vazgeçilmez en önemli yaşam kaynağı olan su, vücudumuzdan sindirim, terleme ve nefes alma yoluyla sürekli eksilmektedir. Sağlıklı bir vucudun temel prensibi, kaybolan su miktarının mutlaka yerine konmasıdır. Sindirim sistemimizin sağlıklı çalışabilmesi acısından günlük su ihtiyaçı vücut ağırlığımızın en az 1/36’sı kadar olmalıdır.

Bu ihtiyaçın bir kısmını günlük alınan yiyecekler yoluyla karşılandığı kabul edilerse, bir yetişkin günde en az 1,5 litre su tüketmelidir. Alınan katı yiyeceklerin sindirilme sürecini hızlandıran su, taşıdığı mineral yapısı bakımından önem taşımaktadır. İçilen su sadece susuzluğumuzu gidermez, aynı zamanda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu doğal mineralleri de içermesi sağlıklı bir vücut için önem arz etmektedir. pH dengeli ve zengin mineralli sular kemik ve diş gelişimine yardımcı olur, sindirim sistemni güçlendirir.

HEDİYEM SU, Boğazköy/Girne-Darboğaz olarak bilinen, geçmiş yıllarda herkesin bildiği ve keyifle içtiği Beşaparmaklar’ın bir armağanıdır. Vücudunuzun ihtiyacı olan tüm minerallerin büyük bir kısmını karşılar. Sağlığınız için vazgeçilmez olan ve HEDİYEM SU’ya benzersiz lezzet katan mineraller, Beşparmak Dağları Darboğaz bölgesinde binlerce yıl önce oluşmuş jeolojik katmanlarında suyunuza eklenir.

HEDİYEM SU’yu farklı ve lezzetini doyumsuz kılan, doğanın taklit edilemez saflığı ve mineral zenginliği olmasıdır. Hediyem Su Ltd.’e ait kaynaktan alınarak, el değmeden şişelenen HEDİYEM SU ailenize en saf ve en doğal sağlık garantisini sunuyor. Dolumun her aşaması kapalı sistemden geçmekte, düzenli analizlerle hijyenik açıdan tam güvenli olarak tüketicilerine sunuluyor.

Tek hat sistemi ile Dünya Su Örgütü’nün üretim işlem safhalarına ve gıda güvenliği yönetmenliğine uygun tek hat (all-in-one system) sistemi ile üretim ve paketleme yapılmaktadır. HEDİYEM SU’yun eşsiz tadını ve yumuşak içimini deneyen herkes, sofralarında bu lezzetin keyfini sürecektir.

Günde ne kadar hangi tip su içmeliyiz?

Su vücudumuzdan sindirim, terleme ve nefes alma yoluyla sürekli kaybolmaktadır. Yaklaşık olarak bir gün içerisinde vücut ağırlığımızın en az 1/36’sı kadar su almalıyız. Örneğin 72 kg. ağırlığındaki birisinin günlük su ihtiyacı en az 2 litredir. Bu ihtiyacın bir kısmının muhtelif yiyecekler yolu ile alındığını varsayarsak bile bir yetişkinin günde en az 1,5 litre su içmesi gerekmektedir. Su seçiminde alkali suyu tercih etmeliyiz.

Neden alkali su içmeliyiz?

Alkali su, vücudun hücre seviyesinde yenilenerek genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olur.

Alkali su, mükemmel bir bağışıklık sistemi koruyucusudur

Antioksidan yapısıyla vücuttaki asit/alkali dengesini korur

Vücudumuzda uzun yıllar biriken asidik toksinleri nötralize ederek arınmaya yardımcı olur

Olağanüstü hidrasyon (nemlendirme) ve detoks sağlar

Alkali su vücudun doğal pH dengesinin korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olarak vücutta zararlı bakteri, iltihaplanma ve hastalıkların oluşumunu engelleyen bir ortam yaratır

Alkali su küçük moleküler yapısı nedeniyle vücudun biyoelektriksel dengesini diğer su çeşitlerine göre üç kat daha hızlı yenileyerek vücudun enerjisini ve zindeliğini arttırır

Kilo verilmesine ve zayıflamaya yardımcı olur

Suyun ozonlanması ne demektir ve zararlı mıdır?

Ozon atmosferde doğal olarak bulunan bir gazdır. Her ozon molekülü üç oksijen atomundan oluşmaktadır. O3’ün O2’ye göre çok güçlü antioksidan etkisi vardır. Günümüzde de iyi üretim uygulamaları (Good Manufacturing Practice: GMP) takip edildiği sürece ozonun kullanılmasında yasal bir engel bulunmamaktadır. Çok güçlü okside etme ve çok etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde içme suyu sağlayan tesislerde kullanılır. Fakat içme suyu kaynağında bromür varsa ozonlama esnasında bromür bromat’a okside olur ve bromat kirleticisi oluşur. İçme suyunda bromat’ın 10 Mikrogram/L’den fazla olması istenmez. Sınır değerlerin üzerinde bromat içeren içme suları uzun süreli maruz kalındığında insan sağlığı üzerine olumsuz etkiler yapabilmektedir.

Şişelenmiş bir suyu hangi koşullarda saklamalıyız?

Suyunuzu serin (5-15 derece), karanlık (güneş ışığından uzak) ve kuru (%50 nemden az) bir yerde saklamalısınız. Ayrıca özellikle suyunuzu kimyasallar, deterjanlar, temizlik maddeleri, benzin ve bunun gibi maddelerden mümkün olduğunca uzak tutmalısınız. Çünkü su saf bir maddedir ve bizim çevrede algılayamadığımız kokuları dahi yavaşça kendisine çekme özelliğini taşır.

Kullanılan damacanalar hakkında bilgi verir misiniz?

Damacana, polycarbonat hammaddesinden imal edilmiş olan 19.2 litrelik geri-dönüşlü damacana şişesidir. Bu şişeler dolum ve taşıma esnasında kaza ile kırılmadığı sürece ve tahminen ortalama ömürleri olan 50-60 defa kullanılmaktadır. Bu da yaklaşık 4 yıllık bir süreye karşılık gelmektedir. Genelde, çok kullanılmış şişelerin yüzü yıprandığı için estetik yönüyle tüketiciye cazip gelmemektedir.

Sebil kullanımında nelere dikkat edilmelidir?

Direkt güneş ışığına konulmamalıdır. Nemli, buharlı ortamlarda tutulmamalıdır. Toz, toprak akışının çok olduğu bölümlerde tutulmamalıdır. Temizliğine dikkat edilmelidir. Dış yüzeyi, her gün tozlardan uzaklaştırılmalıdır. Musluk ağızları gelişi güzel, temiz olmayan bezler ile temizlenmemelidir.

Su sebilleri neden ve nasıl temizlenmelidir?

Su sebilinin bulunduğu ortama göre en az 1-3 ay arasında mutlaka dezenfekte edilmelidir. Su sebilinin kullanım esnasında; vakumlama sistemiyle dış yüzeyde bulunan kirli havayı içine çekme ve yine damacanayı sebil üzerine takarken etrafta bulunan tozlar damacananın takıldığı yerde birikmeye ve oradan haznelere geçebilmektedir. Evlerde, işyerlerinde, okullarda, kreşlerde, bankalarda, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde, askeri tesislerde ve insan yoğunluğunun bulunduğu yerlerde halkın kullanımı için kurulan su sebillerinde periyodik olarak temizlik ve dezenfektasyon işlemi yapılmaması durumunda zamanla su sebillerinde insan sağlığına zararlı mikroorganizmalar oluşabilmektedir. Bu durum ise suda tat değişikliği, koku, yosunlaşma gibi problemlere neden olabilmektedir. Sağlığınız bizim için önemlidir. Bu yüzden su sebilinizin periyodik olarak (1-3 ay arasında) imkan varsa özellikle Ozonlama yöntemi veya sirkeli sıcak su ile dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bu yazıyı siz değerli tüketicilerin sağlığı açısından bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

 

Sağlığınız için 15 dk’nızı ayırınız. Temizlik talimatı:

 

Sebil, ilk önce elektrik prizinden çıkartılmalıdır. Daha sonra;

 

  1. Su haznesini boşaltıp kuru peçete ile siliniz.

 

  1. İki litre içme suyunu kaynatıp içine 1 su bardağı sirke dökünüz ve 10 dk bekleyiniz.

 

  1. Sebilin arkasındaki su hazne boşaltma kapağını (vidalı) açıp sirkeli suyun tamamen akmasını bekleyiniz.

 

  1. İkinci aşamadaki sirkeli suyu tekrarlayıp dökülen temiz suyun sebil çeşmelerinden akması için sıcak ve soğuk çeşmelerini açınız. Kesinlikle akan suyu tekrar kullanmayınız.

 

  1. Sebil sıcak – soğuk çeşmeleriniz vidalı sistemde takılı ise dikkatlice çözerek ayrıca, sıcak su ile yıkayıp temizleyiniz.

 

  1. Bu aşamalar sonrası sökülen sebil arkası boşaltma kapağı ve musluklar (sökülmüşse) yerine takılarak su haznesini 2lt içme su ile son kez durulayıp suyun musluklardan akmasını sağlayınız.

 

  1. Altıncı aşama sonrası su sebilinizde görünmeyen teknik sorun yoksa sebiliniz dezenfekte edilmiş şekliyle kullanıma hazırdır.

Üretim aşamaları nedir?

AŞAMA 1

Hediyem Su Ltd’e ait kaynaklardan el değmeden alınan su (içme suyu özelliğinde kaynağından alınan su rutin olarak mikrobiyolojik açıdan tahlil yaptırılır ve resmi makamlara sunulur), kapalı sistemle Tüfekçi Ömer Sokak No:24 Boğazköy/Girne adresindeki dolum tesisinde su alım ünitesine çelik depolardan aktarılır.

AŞAMA 2

Otomatik motorlar ile ihtiyaç oldukça çelik depolardan alınan su , “Ürün Suyu Hazırlama Ünitesi” sonrası kapalı sistemden geçerek ürün suyu tanklarına aktarılır

AŞAMA 3

Dolum öncesi ozonlama sisteminden geçen su bekletilmeden dolum grublarında ambalajlı ürün olacak şekilde el değmeden şişelenir. Tüm işlem aşamaları kapalı ve tek hat sistemi üzerindedir. Hiçbir suretle dış müdahale yapılmaz. Her aşama kendi iç ve dış kontrollereden geçer. Dolum öncesi ambalajlar (damacana, pet şişe, pet bardak folyo) ozonlu su ile yıkandıktan sonra dolumu yapılır. Ozon jeneratörü otomatik olarak havadaki nem ve ısıya göre kendi ayarlama ve dozunu otomatik düzenleme sistemine sahiptir.

AŞAMA 4

Dolumu ve emniyet güvenlik bandı/kapağı ile etiketi ve üretim tarih, son kullanım ve parti seri numarası ürün üzerine kodlanır.

AŞAMA 5

Tüketim öncesi stok alanında mutlak suretle en az 4 saat dinlendirilen su tüketiciye sunulmak üzere dağıtıcılara verilir.

Back to Top